Nakon Motovuna, Buzeta, Novigrada i Šibenika, motovunska će ljetna festivalska avantura i ove godine završiti u Zagrebu

Veliko finale dugoga toplog filmskog ljeta 20. kolovoza donosi dvanaest filmova u isto toliko dana, među kojima je i ovogodišnji motovunski pobjednik, priča o tajanstvenim nestancima vojnika s afganistanskog fronta ‘Wakhan’.

U programu je i islandska dramedija ‘Djevičanska gora’ za koju je simpatični div Gunnar Jonsson nagrađen posebnim priznanjem za glumu te kontroverzni dokumentarni hit Alexa Gibneya ‘Pročišćenje: scijentologija i tamnica vjere’.

Publika će u Laubi imati priliku pogledati i tzv. Twin Peaks na francuski način, seriju ‘Mali Quinquin’ velikoga francuskog autora Brune Dumonta i rumunjski triler ‘Zašto baš ja?’ Tudora Giurgiua. Baš kao i priča o misterioznim samoubojstvima velških tinejdžera ‘Bridgend’, potonji je film baziran na istinitom događaju te pokazuje da je stvarnost katkad bizarnija od fikcije.

Za najmlađu zagrebačku publiku, Motovun Film Festival pripremio je dvije matineje iz ovogodišnjeg programa Buzz@teen: irsku animiranu fantaziju ‘Pjesma mora’ koja pripovijeda o djevojčici Saoirse, posljednjem djetetu tuljanu te dječji superhit iz Danske ‘Dječak mravac: osveta crvene furije’.

Ulaznice se kupuju na blagajni Laube sat vremena prije projekcije. Svi filmovi imaju hrvatske i engleske podnaslove.
(Tekst: tportal.hr/Hina; Foto: Promo fotografije Motovun film festival, Autor: Juliena Duvala)