Nakon premijere filma “Žaba”, uručene su nagrade za životno djelo kipići Stablo ljubavi ovogodišnjim laureatima festivala, redatelju Antunu Vrdoljaku i glumcu Žarku Lauševiću

Premijerom bosanskohercegovačkog filma “Žaba” u četvrtak, 16. studenog je otvoren Mostar film festival na kojemu su dodijeljene nagrade za životno djelo hrvatskom redatelju Antunu Vrdoljaku i srbijanskome glumcu Žarku Lauševiću.
Sedmodnevnu manifestaciju otvorenom je proglasio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je istaknuo kako je festival filmske glume izrastao u važnu manifestaciju koja je prepoznata u regionalnim i europskim okvirima.
Nakon premijere filma “Žaba”, uručene su nagrade za životno djelo kipići Stablo ljubavi ovogodišnjim laureatima festivala, redatelju Antunu Vrdoljaku i glumcu Žarku Lauševiću.
U natjecateljskom programu bit će prikazano 9 filmova među kojima će stručni žiri birati najbolje muške, ženske i sporedne uloge, te najboljeg debitanta.
Međunarodni program – Between the rivers će prikazati filmska ostvarenja iz Europe, program Docuspectre prikazat će aktualna ostvarenja iz regije, dok će se u programu !hej Studenti, studentima i publici predstaviti studenti regionalnih glumačkih i dramskih fakulteta i akademija.
Među filmovima u natjecateljskom dijelu programa bit će prikazana i tri filma u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Radi se o filmovima “Mrtve ribe” (BiH, Hrvatska) redatelja Kristijana Milića, “Žaba” (BiH, Makedonija, Srbija, Hrvatska) Elmira Jukića i filmu “Zbog tebe” hrvatskog redatelja Anđela Jurkasa.
(Hina)