Ravnatelj Batalo dodijelio je priznanja gradonačelniku Općine Ilinden Žiki Stojanovskom, ravnateljici Dušanki Krstevskoj, profesorici Ivani Velinovskoj Boceskoj i Ljerki Toth Naumovoj

Delegacija škole „Goce Delčev“ iz Ilindena, u kome je bilo deset učenika i četiri profesora pod vodstvom ravnateljice Dušanke Krstevske i voditeljice projekta profesorice Ivane Velinovske Boceske, boravila je u Rešetarima od 25. do 28. svibnja povodom završnih aktivnosti međunarodnoga projekta „Most prijateljstva“ Rešetari-Ilinden.

Za vrijeme boravka u Hrvatskoj Ilindenci su imali prijam kod načelnika Općine Rešetari Zlatka Age, srdačan susret s ravnateljicom škole „Ante Starčević“, profesorima i učenicima.

U prostorijama škole odradili su radionicu „Iste i različite riječi u hrvatskom i makedonskom jeziku“. Rezultate te radionice prezentirali su na priredbi u povodu patrona škole „Ante Starčević“ i završetka projekta „Most prijateljstva„ između ove dvije škole.

Na priredbi su nastupili učenici iz Ilindena, izvodeći tradicionalne makedonske plesove i predstavljajući svoje uratke.

Prisutnima, koji su u velikom broju nazočili priredbi, obratili su se Zlatko Aga, Tihomir Batalo i Dušanka Krstevska. Tom prigodom ravnatelj Batalo dodijelio je priznanja – za uspješno sudioništvo i završetak projekta između škola iz dvije prijateljske općine – i to: gradonačelniku Općine Ilinden Žiki Stojanovskom, ravnateljici Dušanki Krstevskoj, profesorici Ivani Velinovskoj Boceskoj i Ljerki Toth Naumovoj.

Poslije priredbe gosti iz Makedonije posjetili su spomen-obilježje muzičke zvijezde Toše Proevskog u Novoj Gradiški.

Domaćini su gostima priredili odlazak u Zagreb i obilazak grada s profesionalnim vodičem. U Zagrebu im se pridružila tajnica Hrvatske matice iseljenika Diana Mašala Perković. Matica je, naime, dala potporu tom međunarodnom projektu.

Na odlasku iz Rešetara domaćini su dobili zahvalu na srdačnosti i profesionalnoj organizaciji završetka projekta i obećanje daljnje suradnje zbratimljenih općina Rešetari i Ilinden.

Tekst: Ljerka Toth Naumova i Ivana Velinovska Boceska; Fotografije: Ivana Velinovska