Vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac pohodio je HKM Mainz i podijelio sakrament sv. potvrde, kojeg je primilo petnaestero mladih iz te misije. U misijama HKM Darmstadt i Hanau, te Wiesbaden također podijelio sakrament sv. potvrde

Vojni ordinarij u RH mons. Juraj Jezerinac pohodio je 23. svibnja Hrvatsku katoličku misiju Mainz i podijelio sakrament sv. potvrde, kojeg je primilo petnaestero mladih iz te misije. Prije misnog slavlja, koje je u crkvi Sv. Bonifacija u Mainzu prevodio i propovijedao mons. Jezerinac u zajedništvu s voditeljem misije fra Antom Bilićem, išlo se u procesiji.
Krizmanici su nosili po jednu ružu i predali ocu biskupu, a on je potom sve ruže stavio u vazu ispred oltara. Na početku je mons. Jezerinca u ime roditelja krizmanika pozdravio predsjednik župnog vijeća Stipe Bunić. Potom su mons. Jezerinca pozdravili i predstavnici krizmanika. Oca biskupa, krizmanike, roditelje, kumove i okupljenu zajednicu pozdravio je voditelj misije o. Bilić. Na kraju su zahvalnu riječ uputili roditelji i krizmanici. Zahvalili su ocu biskupu, župniku fra Anti Biliću i s. Dioniziji Tomas, koja ih je pripremala za sakrament sv. potvrde, te su krizmanici ocu biskupu predali dar. Zahvalu svima izrekao je o. Bilić. Misno slavlje uveličala je skupina djevojaka uz pratnju keyboarda i gitara te skupina pjevača uz orguljsku pranju dr. Joze Majdančića.
Mons. Jezerinac je toga dana u popodnevnim satima pohodio i HKM Darmstadt i Hanau te je u toj prigodi i u tim misijama podijelio sakrament potvrde. Na svetkovinu Duhova, 24. svibnja, mons. Jezerinac je pohodio je HKM Wiesbaden gdje je također podijelio sakrament sv. potvrde.

Tekst i fotografije: Adolf Polegubić