U toj je prigodi porečki i pulski biskup predvodio svečano misno slavlje u crkvi Sv. Georga u tom gradu i podijelio sakrament potvrde, kojeg je primilo četrdeset dvoje djevojaka i mladića iz HKZ Ulm, među kojima je bilo i nekoliko krizmanika iz HKM Nersingen.

 

Porečki i pulski biskup mons. Dražen Kutleša pohodio je 21. listopada HKZ Ulm. U toj je prigodi mons. Kutleša predvodio svečano misno slavlje u crkvi Sv. Georga u tom gradu i podijelio sakrament potvrde, kojeg je primilo četrdeset dvoje djevojaka i mladića iz HKZ Ulm, među kojima je bilo i nekoliko krizmanika iz HKM Nersingen. U koncelebraciji su bili tajnik Stalne misije Svete Stolice pri Vijeću Europe u Strasburgu mons. dr. Slađan Ćosić, voditelj HKZ Ulm vlč. Ilija Krištić, voditelj HKM Nersingen fra Ivan Leutar te vlč. Ilija Pavlović, koji je došao u pratnji mons. Kutleše.

Prije misnog slavlja išlo se u ophodu od župne dvorane do u crkvu, u kojem su išli ministranti predvođeni pastoralnim suradnikom Julijem Lovrićem Caparinom, krizmanici, više vjernika u narodnim nošnjama te svećenici i mons. Kutleša.
Oca biskupa, krizmanike, roditelje, kumove, svećenike i sve okupljene srdačno je pozdravio vlč. Krištić, svećenik Sarajevske nadbiskupije. Potom je ocu biskupu riječi dobrodošlice u ime krizmanika, roditelja i kumova uputila krizmanica Natalija Vukadin. Nakon propovijedi, krizmanici i svi okupljeni obnovili su svoju vjeru. U prikaznim darovima prineseni su vino, kruh, vino, voda, svijeća, Biblija te dar krizmanika za misije.
Na kraju je u ime krizmanika ocu biskupu zahvalila Tamara Marković. Ocu biskupu i svima koji su pridonijeli ostvarenja slavlja zahvalio je vlč. Krištić, a na kraju je još nekoliko misli uputio mons. Kutleša zahvalivši na pozivu da podijeli sakrament potvrde te pohodi tu Hrvatsku katoličku zajednicu. Misno slavlje svojim su pjevanjem uveličali članovi zbora zajednice zajedno s krizmanicima pod ravnanjem referentice zajednice Janje Kobaš i orguljskom pratnjom Adriana Hänsera.

Tekst i fotografija: Adolf Polegubić