Monografija „Wien/Opatija-Abbazia/Beč“ dr. Manfreda Matzke i mr. Nevena Ivandića o vezama Opatije i Beča kroz povijest i danas predstavljena je u bečkoj Gradskoj vijećnici. Uz opatijske gradske čelnike, promociji je nazočio i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, te hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković

Monografija „Wien/Opatija-Abbazia/Beč“ dr. Manfreda Matzke i mr. Nevena Ivandića o vezama Opatije i Beča kroz povijest i danas predstavljena je Austrijancima 11. svibnja u bečkoj Gradskoj vijećnici. Uz opatijske gradske čelnike, promociji je nazočio i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, te hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković.
O monografiji tiskanoj na 250 stranica i njenom nastanku govorili su suautori dr. Matzka i mr. Ivandić, a o njenom značaju gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić. Župan Komadina istakao je značaj promocije ove knjige ne samo za Primorsko-goransku županiju i Grad Opatiju nego i za cijelu Hrvatsku. Bečka gradska vijećnica za financije, gospodarstvo i međunarodne poslove Renate Brauner osvrnula se je na značaj međusobnog povezivanja gradova i ljudi koji u njima žive na raznim područjima.

U monografiji su opisane najvažnije poveznice Opatije i Beča, od povijesti i željeznice te bečkog Bala do turizma, secesije, parkova, gastronomije, sporta itd. O fotografijama koje krase monografiju govorio je fotograf Hubert Dimko, a nazočnima se je s ostalim pojedinostima vezano uz monografiju obratio direktor riječke izdavačke kuće „Adamić“.
(Fenix Magazin)