Riječ je o monografiji koja se pripremala dvije godine i kojom se nastojalo obuhvatiti sve ono najvažnije iz života i rada misije, od njenih početka 1965. do danas. Monografija je tiskana u nakladi od 1.500 primjeraka

U Hrvatskom centru u Frankfurtu 3. prosinca je predstavljena velebna monografija napravljena za 50. obljetnicu Hrvatske katoličke župe (HKŽ) Frankfurt. Kao što je na predstavljanju kazao voditelj HKŽ Frankfurt fra Željko Ćurković, riječ je o monografiji koja se pripremala dvije godine i kojom se nastojalo obuhvatiti sve ono najvažnije iz života i rada misije, od njenih početka iz 1965 do danas. Monografija je tiskana u nakladi od 1.500 primjeraka.
Na prvoj stranici monografije po prvi put je prikazan i novi logo HKŽ Frankfurt u kojem dominiraju dvije crkve koje su najvažnije u pola stoljeća života misije. To je crkva Sv. Ante, gdje se od početka služila misa na hrvatskom jeziku te frankfurtska katedrala Sv. Bartolomeja u kojoj se i danas služi nedjeljna sv. misa. U logotipu je i posebna slika sv. Ante, koji je zaštitnik župe, te most sastavljen od različitih hrvatskih pletera.
Provincijal Franjevačke provincije Presvetog otkupitelja fra Joško Kožoman čestitao je župniku Željku Ćurkoviću i dvojici kapelana, fra Ivanu Ćikari i fra Marku Domazetu Loši, na 50. obljetnici misije.
Nazočnima se obratio i gvardijan franjevačkog Svetišta Gospe Sinjske fra Petar Klapež, koji je i sam bio jedan od 10 voditelja u povijesti frankfurtske misije, kazavši kako je mu je posebna čas bila to što je bio voditelj „najljepše hrvatske misije u Njemačkoj“.

Fotogalerija