Četvrta zbirka literarnih ostvarenja na moliškohrvatskome će biti predstavljena i u Zagrebu na Književnom susretu s Antoniom Sammartinom

U suradnji Gradske knjižnice Marka Marulića i Hrvatsko – talijanske udruge Dante Alighieri, svake godine u Splitu se održavaju Dani talijanske kulture. Ove godine u svibnju pozvana je i Fundacija Piccoli iz Mundimitra, odnosno njen predsjednik Antonio Sammartino.
Antonio Sammartino održao je predavanje uz video projekciju pod naslovom ”Hrvati u Apeninima – komadić Dalmacije u Italiji”. Ovom prigodom predstavio je i najnoviju, četvrtu, zbirku poezije napisanu ”na našo”, što znači na moliškohrvatskom. Knjiga koja nosi naslov ”S našimi riči” objavljena je u izdanju Naklade Agostina Piccoli a predgovor je napisao književnik Đuro Vidmarović. Više

U Pokrajini Molise danas su tri mjesta naseljena potomcima drevne hrvatske dijaspore: Mundimitar, Filič i Kruč. Ondje je pola milenija očuvan jedinstven jezični izričaj koji su moliški Hrvati ponijeli iz okolice Makarske i kojeg i danas zovu “na-našo”.
Četvrta zbirka literarnih ostvarenja na moliškohrvatskome će biti predstavljena i u Zagrebu, u četvrtak, 30. listopada u 19:00 sati na Književnom susretu s Antoniom Sammartinom. Sudjeluju Stjepan Šešelj i Antonio Sammartino.

Pozivnica