Dopisni član HAZU, koji živi i radi u Kanadi, iznio je svoj pogled na problem raka i predstavio rezultate istraživačkog znanstvenog tima koji pod njegovim vodstvom djeluje na Sveučilištu u Torontu

Dopisni član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. sc. Igor Štagljar, ugledni hrvatski molekularni biolog svjetskog glasa, koji živi i radi u Kanadi, održao je 8. prosinca predavanje u Knjižnici HAZU. Iznio je svoj pogled na problem raka i predstavio rezultate istraživačkog znanstvenog tima koji pod njegovim vodstvom djeluje na Sveučilištu u Torontu.
Prof. dr. sc. Igor Štagljar istagljar rođen je 1966. u Zagrebu gdje je diplomirao molekularnu biologiju, a doktorirao je na Saveznoj tehničkoj visokoj školi (ETH) u Zürichu na kojoj su svojedobno djelovali hrvatski nobelovci kemičari Lavoslav Ružička i Vladimir Prelog. Od 1999. do 2005. radio je kao istraživač i profesor na Sveučilištu u Zürichu, a od 2005. djeluje kao profesor na Odjelu za biokemiju i medicinsku genetiku Medicinskog fakulteta Sveučilištu u Torontu. Za dopisnog člana HAZU izabran je ove godine u svibnju.

Foto galerija i opširniji tekst