Ususret 50. Međunarodnoj smotri folklora i uz prigodnu izložbu ‘’Smotre folklora i simboli identiteta’’, u Etnografskom muzeju u Zagrebu održana modna revija “Tradicijsko u suvremenom”

Ususret 50. Međunarodnoj smotri folklora i uz prigodnu izložbu ‘’Smotre folklora i simboli identiteta’’, u Etnografskom muzeju u Zagrebu održana je 19. srpnja modna revija “Tradicijsko u suvremenom” koja predstavlja modu inspiriranu baštinom.
Na predstavljenoj nosivoj suvremenoj odjeći primijenjeni su elementi i motivi izrađeni različitim tradicijskim tekstilnim tehnikama, a kao inspiracija poslužile su narodne nošnje i tradicijska baština različitih hrvatskih regija. Kolekciju skladno dopunjuju nakit, torbice, pojasevi, obuća, frizure i pokrivala za glavu izrađeni prema tradicijskim predlošcima. Modeli su dizajnirani prema idejnim rješenjima Davorke Lenac i Lidije Fištrek, a izrađeni su u Posudionici i radionici narodnih nošnji. Reviju je pratila moderna etnoglazba autora Stjepana Večkovića i Hrvoja Crnića Boxera.
Nakon revije posjetitelji su se mogli prihvatiti stručnom vodstvu jedne od autorica izložbe ‘’Smotre folklore i simboli identiteta’’, više kustosice Katarine Bušić.

Fotogalerija