U Ulici Šandora Petefija otvorena prva Mlinarova delikatesna pekarnica. Riječ je o poziciji u užem središtu grada, u ulici koja je prva sjeverna paralela turističkoj pješačkoj zoni Vaci, koja je pak najpoznatija trgovačka destinacija mađarske prijestolnice

Jučer je u Budimpešti u Ulici Šandora Petefija, sukladno s najavama, otvorena prva Mlinarova delikatesna pekarnica. Riječ je o poziciji u užem središtu grada, u ulici koja je prva sjeverna paralela turističkoj pješačkoj zoni Vaci, koja je pak najpoznatija trgovačka destinacija mađarske prijestolnice.
Iz Mlinara www.mlinar.hr izvještavaju kako su kupci od ranog jutra rado ulazili u pekarnicu i odabirali proizvode iz asortimana koji je kupcima u Hrvatskoj i Sloveniji već dobro poznat. Prodajni tim ima osam prodavača koji su prethodnih nekoliko mjeseci polazili stručne edukacije i radno usavršavanje u pekarnicama u Osijeku i Zagrebu.
Do sada je u Mlinar ovoj mađarskoj diviziji, tvrtki “Mlinar H Kft”, 35 zaposlenih – prodavači, skladištari, te distribucijsko i administrativno osoblje. Ove godine je u sklopu proširenja Mlinarove maloprodajne mreže u Budimpešti planirano otvaranje ukupno 20 pekarnica, a već u travnju bit će otvorene još dvije te prvi mađarski Mlinar caffe, također u središtu grada.
Nastavak je to ekspanzije Mlinarove maloprodaje izvan granica Hrvatske. Počelo je krajem prošle godine otvaranjem pekarnica u Sloveniji, ondje ih je danas ukupno deset, raspoređenih u Ljubljani, Mariboru i Celju. Do kraja godine bit će ih 30. U Hrvatskoj je pak razvijena brendirana mreža od 147 prodavaonica. No, zahvaljujući tome što Mlinarovi pekarski industrijski pogoni u Zagrebu, Osijeku i Poreču proizvode isti asortiman, svim je kupcima dostupna jednaka kvaliteta i ponuda proizvoda.
(Dario Kuštro – Glas Slavonije)