U zajedništvu s 30.000 mladih iz Hrvatske, BiH i dijaspore bila je i skupina od 30-ak mladih iz župa Drvar i Bosansko Grahovo

Na Susretu hrvatske katoličke mladeži, koji se održao proteklog vikenda Vukovaru, u zajedništvu s 30.000 mladih iz Hrvatske, BiH i dijaspore bila je i skupina od 30-ak mladih iz župa Drvar i Bosansko Grahovo.

Prvog dana boravka u Vukovaru mladi Drvarčani i Grahovljani obišli sva znamenita mjesta vezana za obranu i stradanje Grada Heroja u Domovinskom ratu.

Posebno dirljiv bio je posjet Ovčari gdje su se mladi, na mjestu masovne grobnice više od 240 ranjenika vukovarske bolnice, pomolili za sve žrtve i zapjevali ”Rajska Djevo”.

Potom su mladi nastavili put prema Osijeku gdje su u župi Uzvišenja sv. Križa na Retfali bili ugošćeni zajedno s još 400 mladih iz župa Riječke, Splitsko-makarske, Vrbosanske i Mostarsko-duvanjske (nad)biskupije.

Na druženju i molitvenom skupu u toj župi mladima se pridružio i krčki biskup mons. Ivica Petanjek.

Središnji dio Susreta HKM održao se u Vukovaru 30. travnja, u prostranom dvorištu baroknog dvorca Eltz na obali Dunava, gdje se 30.000 mladih okupilo na proslavi svete mise koju je u zajedništvu sa svim hrvatskim biskupima predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Na Susretu HKM u Vukovaru bilo je nekoliko tisuća mladih iz svih dijelova BiH. Putovanje mladih iz Drvara i Grahova financijski je pomoglo Ministarstvo prosvjete, kulture, znanosti i športa Vlade HBŽ, koje je prošle godine donijelo odluku o besplatnom prijevozu za sve učenike koji će posjetiti Vukovar i obići mjesta obrane i stradanja u Domovinskom ratu.
(laudato.hr)