Srednjoškolci iz Uzlopa, Trajštofa, Štikaprona, Matrštofa, Klimpuha, Željeznog, Gornje Pulje, Celindofa i Vorištana, njih 39 – oro, ovaj tjedan obišli su Varaždin, Zagreb i otok Krk 

Srednjoškolci iz sedam gradišćanskih škola borave ovaj tjedan u Hrvatskoj. Krenuli su na put želeći upoznati kulturnu, graditeljsku i folklornu baštinu Hrvatske, ali i družiti se i zabaviti na moru.
Đaci iz Uzlopa, Trajštofa, Štikaprona, Matrštofa, Klimpuha, Željeznog, Gornje Pulje, Celindofa i Vorištana, njih 39 – oro, obišli su Varaždin i Zagreb, a onda kreću na Krk.
Na otoku će u pratnji svojih profesora mag. Angelike Kornfeind, mag. Ivana Rottera i mag. Andreje Radoš obići mjesta Vrbnik, Krk i Bašku.
U Hrvatskoj matici iseljenika ih je 17. lipnja, osim voditelja odjela i odsjeka, dočekala i informativna power point prezentacija o programima Matice koju je, potpomognuta prijevodom na njemački jezik profesorice Kornfeind, održala voditeljica Odjela za informiranje iseljeništva Mirjana Piskulić mirjana@matis.hr.
Nadamo se kako će u Gradišće iz Hrvatske ponijeti lijepe uspomene i možda želju da iduće ljeto i sami sudjeluju u nekom od Matičinih programa.

(dšš)

Fotografije: Hrvoje Salopek