Posebnu pozornost izazvale su Sanja Šakić, slikarica s londonskom adresom, te mlade riječke umjetnice Erna Krstić i Iva Pevalek, dok će organizatori slikarice Karinu Sladović i Nadu Debelić nastaviti tijekom godine promovirati u Americi 

Kao popratni program sajma umjetnosti Artexpo New York, od 21. do 24. ožujka organiziran je projekt Inter Imago 6 Expo, u okviru kojeg je svoje radove na Manhattanu predstavilo šesnaest domaćih slikara. Na grupnoj izložbi radove je izložilo osam umjetnika, dok je isti broj slikara prezentiran putem on line projekcija.
Odabranu grupu umjetnika koja je ovom prilikom predstavljena u New Yorku, čine slikari koji su sudjelovali u ranijim Inter Imago projektima, a kriteriji za njihov odabir bili su raznolikosti i originalnosti u izrazu. U okviru projekta, američkoj publici predstavljeno je dvadeset radova nastalih u mediju slikarstva, uglavnom mlađe i srednje generacije umjetnika koji se izdvajaju individualnom slikarskom vještinom te promiču suvremeno dvodimenzionalno štafelajno slikarstvo.
Posebnu pozornost u New Yorku izazvale su Sanja Šakić, slikarica s londonskom adresom, te mlade riječke umjetnice Erna Krstić i Iva Pevalek, dok će organizatori slikarice Karinu Sladović i Nadu Debelić nastaviti tijekom godine promovirati u Americi.
Osim spomenutih umjetnica, na Inter Imago 6 Expo izlagali su još i Josip Rubeš, Margareta Krstić i Vendi Borović, a u okviru digitalne prezentacije sa svojim su radovima sudjelovali su Hari Ivančić, Darija Dolansky Majdak, Tomislav Ostrman, Davor Vuković, Ana Marija Obradović, Ivana Miloglav, Nina Brkić i Orlando Mohorović.
(Culturenet.hr)