Petodnevno putovanje na hrvatski otok Pag za 29 učenika Terezijanuma, savezne gimnazije, trgovačke akademije u Željeznom i savezne gimnazije u Matrštofu organizirala je učiteljica hrvatskoga jezika Angelika Kornfeind

Petodnevno putovanje na hrvatski otok Pag za 29 učenika Terezijanuma, savezne gimnazije, trgovačke akademije u Željeznom i savezne gimnazije u Matrštofu organizirala je učiteljica hrvatskoga jezika Angelika Kornfeind . Pratili su je učitelj Ivan Rotter i jedna studentica hrvatskoga jezika.
Ovakve izlete na kraju školske godine priređuju svako ljeto i svaki put idu u drugu regiju, da bi učenici upoznali različita mjesta u Hrvatskoj. Izleti su im nagrada za trud, rekla je organizatorica ekskurzije. Osim toga, učitelji moraju motivirati učenike za nastavu hrvatskoga jezika, kao glavnog ili izbornog, da bi imali dosta polaznika.
Program ekskurzije se prilagođava vrsti škole, pa su učenici posjetili solarnu na otoku Pagu, muzej čipke, maslinik u Lunu …Razgledali su i druge znamenitosti otoka, a ostalo je i vremena i za kupanje.
Bili su smješteni u domu Hrvata iz Mađarske, u isto vrijeme kada i 100 mađarskih učenika, koji su bili na ekskurziji u organizaciji hrvatske samouprave u Mađarskoj
(Hrvatska redakcija ORF-a)