U Pečuhu, u Klubu August Šenoa, Đakovčanin Lukačević već je izlagao u lipnju 1993. a na izložbi koja je ondje otvorena početkom travnja, dva dana nakon njegovog 64. rođendana, izložio je 40-ak radova

Slikar Mladen Lukačević Luka (1951., Đakovo) već od osnovne škole pokazuje talent za slikanje i crtanje, a u 20-ima počinje slikarsku karijeru koja traje gotovo 50 godina. Do sada je izlagao na više od 50 samostalnih te na brojnim skupnim izložbama. Naslikao je više od 3000 slika od kojih je oko 1200 još u njegovu vlasništvu, a ostale su u različitim zbirkama diljem svijeta. U Pečuhu, u Klubu August Šenoa, Mladen Lukačević već je izlagao u lipnju 1993., za vrijeme Domovinskog rata, u sklopu svojevrsnog kulturnog predstavljanja Đakova.
Na izložbi koja je otvorena početkom travnja u Pečuhu, dva dana nakon njegovog 64. rođendana, izložio je 40-ak radova. Pokušao je pečuškoj publici prikazati svoju “malu retrospektivu”, pogled na desetljeća plodnog likovnog stvaralaštva, s naglaskom na opus nastao nakon zadnje pečuške izložbe. Većina je radova rađena u tehnici ulja na platnu, crteža i kombinirane tehnike. Lukačević se pokazuje kao vrstan autor, napose pejzaža i veduta, ali i odličan portretist. Osim slikarskim radom, Lukačević se bavi i književnošću pa njegove slike uvijek “pričaju” širu priču od one na platnu.
(Glas Slavonije)