Miss fotogeničnosti je Amalija Zagorčak (19), Hrvatica iz Belog Manastira koja živi u Austriji, prva pratilja je Jasna Jakovljević (25) austrijska Hrvatica rodom iz Požege, a druga pratilja je Kristina Biber (21) podrijetlom iz Vinkovaca, koji živi u Njemačkoj

Ove godine Hrvatski bal, koji je u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport priređen 3. siječnja u svečanoj dvorani Sofiensaele u Beču, ugostio je izbor najljepše djevojke dijaspore koja će imati prigodu sudjelovati na izboru ” Miss Supranational Hrvatske ” u lipnju.
Titulu Miss hrvatskog iseljeništva 2018. ili kako je na lenti piše “Miss hrvatske dijaspore 2018. za Miss Supranational Hrvatske” u subotu je ponijela je Tihana Babij, 18-godišnja Hrvatica iz Beča.
Lentu joj je predala prošlogodišnja pobjednica Ena Čorić iz Münchena, a krunu na glavu stavio bečki suorganizator izbora i predsjednik AHZ-a Miroslav Piplica.
Miss fotogeničnosti je Amalija Zagorčak (19), Hrvatica iz Belog Manastira koja živi u Austriji, prva pratilja je Jasna Jakovljević (25) austrijska Hrvatica rodom iz Požege, a druga pratilja je Kristina Biber (21) podrijetlom iz Vinkovaca, koji živi u Njemačkoj.
Manje sreće ili naklonosti žirija u finalu izbora imale su bečke Hrvatice Kristina Opaček (18), Anamarija Macokatić (22) i Ana Jelić (21).
Na izboru u Beču bile su i vlasnice licence Supranational Hrvatske Sanja Bjedov i Tamara Roglić te još uvijek aktualna miss Supranational Hrvatske Eni Šukunda.
Ljepoticama i organizatorima ovogodišnjeg izbora pridružile su se i Ana Batarelo, model godine i Mija Pojatina, druga pratilja Miss sporta Hrvatske.
“Presretna sam da se je upravo meni nasmiješila sreća i da sam upravo ja ponijela titulu Miss hrvatske dijaspore za ovu godinu, jer sve su finalistice bile prekrasne. Zapravo još uvijek ne mogu vjerovati”, rekla je nova Miss hrvatskog iseljeništva Tihana Babij. Dodala je kako dolazi iz Dervente u BiH, a u Beču živi i bavi se folklorom te trenira tenis.
Uz glazbu i ples i hrvatske ljepotice 27. Hrvatski bal je potrajao do ranih jutarnjih sati.
(Fenix Magazin)

Tekst: Snježana Herek