Uz mnoštvo vjernika koji su se okupili unatoč ružnom vremenu, misi je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u Argentini Željko Belaj, prvi tajnik veleposlanstva Domagoj Vincenzo Prosoli i opunomoćeni ministar Duška Paravić, kao i predstavnici hrvatskih udruga i ustanova u Argentini

U povodu Dana državnosti misu za domovinu je 28. lipnja u Hrvatskom katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu predvodio fra Josip Peranić, voditelj središta, kao i Hrvatskog katoličkog središta sv. Leopolda Mandića u San Justu, te delegat za Argentinu Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji.
Uz mnoštvo vjernika koji su se okupili unatoč ružnom vremenu, misi je nazočio i veleposlanik Republike Hrvatske u Argentini Željko Belaj, prvi tajnik veleposlanstva Domagoj Vincenzo Prosoli i opunomoćeni ministar Duška Paravić, kao i predstavnici hrvatskih udruga i ustanova u Argentini.
Euharistijsko slavlje pjevanjem je animirao zbor i orkestar središta, a poseban ures bili su oko oltara mladi u narodnim nošnjama. Po završetku mise, u društvenim prostorima u organizaciji Međudruštvenog odbora hrvatskih udruga i ustanova u Argentini održano je druženje.
Mladi, njih tridesetak okupilo se u poslijepodnevnim satima na zajedničkom ručku i susretu tijekom kojeg im je prigodni nagovor održao fra Josip Peranić.
(IKA)