U bazilici Svetoga Franje u centru Buenos Airesa misu je predvodio voditelj Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu i Hrvatskog središta sv. Leopolda Bogdana Mandića u San Justu, član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji i provincijski delegat za Argentinu fra Josip Peranić

U bazilici Svetoga Franje u centru Buenos Airesa 15. svibnja euharistijsko slavlje predvodio je voditelj Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu i Hrvatskog središta sv. Leopolda Bogdana Mandića u San Justu, član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji i provincijski delegat za Argentinu fra Josip Peranić.
Na misi se okupilo mnoštvo Hrvata iz Buenos Airesa, ali i onih iz susjednih mjesta, a neki su prešli i više od 120 km da bi nazočili tom spomenu, unatoč kišnome vremenu. Na misi se molilo kako za žrtve bleiburške tragedije, tako i se prisjetilo i svih onih koji su u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ginuli tijekom povijesti sve do Domovinskoga rata.
Euharistijsko slavlje pjevanjem je uveličao zbor i tamburaški sastav Hrvatskoga katoličkog središta sv. Nikole Tavelića, te klapa “BA”.
Nakon mise u procesiji vjernici su se okupili do Plaza de Maya gdje su kod argentinskoga nacionalnog spomenika Piramide de Mayo položili vijenac. (IKA)

Fotogalerija