U polusatnoj emisiji prije početka mise pod naslovom “Duša Hrvatske”, koja je išla uživo iz klaustra dominikanskog samostana u Dubrovniku, u kojoj je gost bio dr. sc. Neven Šimac, bilo je prikazano i nekoliko reportaža o Hrvatskoj

Francuska televizija France 2 prenosila je na svetkovinu Presvetoga Trojstva, 15. lipnja, misu iz crkve Sv. Dominika u Dubrovniku. Misu je na hrvatskom jeziku predvodio i na francuskom propovijeda dominikanski provincijal fra Anto Gavrić, a na misi je pjevao mješoviti zbor “Sveti Križ” iz župe Svetog Križa u Dubrovniku-Gružu, pod ravnanjem profesorice glazbe Marije Brčić.
U polusatnoj emisiji prije početka mise pod naslovom “Duša Hrvatske”, koja je išla uživo iz klaustra dominikanskog samostana u Dubrovniku, u kojoj je gost bio dr. sc. Neven Šimac, bilo je prikazano i nekoliko reportaža o Hrvatskoj: Panorama Hrvatske kroz religioznu baštinu, Lice hrvatske Crkve prigodom Nacionalnoga susreta hrvatske katoličke mladeži i Dominikanska nazočnost u Dubrovniku.
Francuska televizija izabrala je ove godine da prijenos mise bude iz Hrvatske, nove članice Europske unije.
Religijski program (Le Jour du Seigneur) na Francuskoj televiziji već 65 godina uređuju francuski dominikanci. U realizaciji prijenosa mise iz Dubrovnika surađivali su fra Mihael Mario Tolj i fra Anto Gavrić.
(laudato.hr)