Prva potpredsjednica Vlade sudjelovat će na Hrvatsko-njemačkom forumu, u organizaciji njemačkog Saveznog ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, koji će okupiti brojne visoke dužnosnike i stručnjake, kako iz ministarstava tako i s područja gospodarstva, znanosti, obrazovanja i kulture

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će u Berlinu u utorak, 14. siječnja, gdje će se sastati s njemačkim ministrom vanjskih poslova Frank-Walterom Steinmeierom. Istog dana održat će se i Hrvatsko-njemački forum, u organizaciji njemačkog Saveznog ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, koji će okupiti brojne visoke dužnosnike i stručnjake, kako iz ministarstava tako i s područja gospodarstva, znanosti, obrazovanja i kulture.
Svrha ovog foruma je razmjena iskustava, ali i osmišljavanje i pokretanje zajedničkih projekata posebno s obzirom na brojne mogućnosti otvorene hrvatskim članstvom u EU.
Sudionici će raspravljati u grupama po prioritetnim područjima: (i) kohezijska politika – korištenje i upravljanje EU fondovima; (ii) energetika i infrastruktura – nova tehnologija; (iii) sinergija između poduzetništva, obrazovanja/dualnog obrazovanja te vladine politike.
Predstavnici medija mogu pratiti prezentaciju odabranih projekata kao i raspravu o budućnosti Europe. ( Fenix)