Ministar se u Željeznom susreo se s Hansom Niesselom, zemaljskim poglavarom Savezne zemlje Gradišće, s mons. dr. Egidijem Zsifkovicsem, biskupom Željezanske biskupije te s predstavnicima Gradišćanskih Hrvata

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač boravit će u četvrtak i petak, 31. ožujka i 1. travnja o. g., u službenom posjetu Republici Austriji. Ministar se u četvrtak, 31. ožujka u Željeznom/Eisenstadt susreo s Hansom Niesselom, zemaljskim poglavarom Savezne zemlje Gradišće, s mons. dr. Egidijem Zsifkovicsem, biskupom Željezanske biskupije te s predstavnicima Gradišćanskih Hrvata.
U petak, 1. travnja, ministar Kovač će se u Beču sastati s kolegom, saveznim ministrom za Europu, integraciju i vanjske poslove Sebastianom Kurzom, nakon čega će biti održana konferencija za medije.
Predviđeni su sastanci s Johannom Mikl-Leitner, saveznom ministricom unutarnjih poslova i s Josephom Capom, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku i s članovima Parlamentarne skupine Austrija-Hrvatska Nacionalnog vijeća Parlamenta Austrije.
Tijekom boravka u Beču, ministar Kovač će se sastati s Wolfgangom Schüsselom, bivšim saveznim kancelarom, s predstavnicima hrvatskih udruga u Austriji, a u sklopu posjeta Diplomatskoj akademiji održat će predavanje na temu: „Kroatien: Ein Land and der Schnittstelle zwischen Mittel- und Südosteuropa“ (10:00 sati, Diplomatska akademija), izvijestili su iz ureda glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.

Više