Urednici Novoga glasa su Davor Frkat, aktualni predsjednik HAK-a, Zrinka Kinda, Konstantin Vlašić, Florian Wagner, Matthias Wagner, Viktorija Wagner i Nikola Znaor, koji je odgovoran za layout

Glavni urednici Novoga glasa, časopisa Hrvatskoga akademskoga kluba, dobitnici su nagrade Mini-Metron za 2016. ljeto. Podigli su nivo časopisa, komentirala je odluku žirija glasnogovornica Lidija Novak.

Novi glas je reprezentativan, opširan i ima pametne članke. Suradnici časopisa dolaze iz cijeloga Gradišća i iz Hrvatske, a sastav urednika utječe i na sadržaj časopisa i njegovo djelovanje, i to da se mora cijeniti.

Urednici Novoga glasa su Davor Frkat, aktualni predsjednik HAK-a, Zrinka Kinda, Konstantin Vlašić, Florian Wagner, Matthias Wagner, Viktorija Wagner i Nikola Znaor, koji je odgovoran za layout.

Uz studentske teme, objavljuju i članke o manjinskoj politici, povijesti… Mladi urednici ne boje se kritizirati djelovanje unutar hrvatske narodne grupe/manjine. Novi glas čita se u cijelom Gradišću, u Beču, ali i u Donjoj Austriji, Grazu i u Hrvatskoj.

Dodjelom nagrade, skulpture od stakla s poveljom, predviđeno je 11. svibnja u Hrvatskom centru u Beču. Mini-Metron za 2015. ljeto je primio muzički sastav KroaTarantata iz Italije.
(Hrvatska redakcija ORF-a)