Najviše pozornosti izazvao je nastup Maora s Novog Zelanda koji su na Vezove stigli s hrvatskim Folklornim ansamblom “Kralj Tomislav” što djeluje pri Kulturno-umjetničkom društvu “Auckland” u istoimenom novozelandskom gradu, a nastupili su i gradišćanski Hrvati iz Austrije, Hrvati iz Berlina i hrvatski folkloraši iz BiH

U svečanom mimohodu 47. đakovačkih vezova središtem Đakova jučer je prošlo oko 4500 sudionika te manifestacije iz 60-ak folklornih skupina koje su na Vezove stigle iz zemlje i svijeta.
Najviše pozornosti izazvao je nastup Maora s Novog Zelanda koji su na Vezove stigli s hrvatskim Folklornim ansamblom “Kralj Tomislav” što djeluje pri Kulturno-umjetničkom društvu “Auckland” u istoimenom novozelandskom gradu. Maori su svoju živopisnu pjesmu, ples i običaje te tradicionalnu odjeću predstavili kroz nastup Klape Samoana i skupine Te Ihi Connections.
U mimohodu su nastupili i gradišćanski Hrvati iz Austrije, Hrvati iz Berlina iz Njemačke, hrvatski folkloraši iz BiH, a u povorci se, uz slavonski, mogao vidjeti i folklor iz svih krajeva Hrvatske te slovački, ukrajinski folklor, tradicija društava koja u Hrvatskoj njeguju srbijanski folklor, kao i bošnjački folklor iz Sarajeva odnosno Bosanske Krupe u BiH.
Nakon prolaska folklornih skupina čiji su predstavnici spleli pred katedralom veliko šokačko kolo, centrom grada prošlo je više od 50 okićenih svatovskih zaprega iz cijele Hrvatske te gotovo 90 jahača.
Mimohod su ispred katedrale pratili novoimenovani đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Đuro Hranić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković te tisuće Đakovčana i njihovih gostiju.
Po prolasku povorke nadbiskup Hranić u katedrali je predvodio svečano misno slavlje. Vezovski folklorni program traje cijeli dan na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka gdje će 47. đakovački vezovi biti svečano zatvoreni izborom najljepših narodnih nošnji i Miss Vezova. (Hina)
Program