Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je Hrvatski katolički centar i crkvu Gospe Velikog hrvatskog zavjeta, Blacktown, Sydney i Hrvatski katolički centar Marije Kraljice Hrvata, Wollongong gdje su se susreli sa Fra Josipom Kešinom, župnikom i fra Ivom Tadićem, delegatom Hrvatske inozemne pastve u Australiji i Oceaniji te brojnom hrvatskom zajednicom

Tijekom četvrtog i petog dana posjeta Australiji, koja traje od 28. rujna do 9. listopada, hrvatsko izaslanstvo predvođeno Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ivanom Penavom, gradonačelnikom grada Vukovara posjetilo je Hrvatski katolički centar i crkvu Gospe Velikog hrvatskog zavjeta, Blacktown, Sydney i Hrvatski katolički centar Marije Kraljice Hrvata, Wollongong gdje su se susreli sa Fra Josipom Kešinom, župnikom i fra Ivom Tadićem, delegatom Hrvatske inozemne pastve u Australiji i Oceaniji te brojnom hrvatskom zajednicom.
Na otvorenju izložbe fotografija Foto kluba Zagreb „Hrvatska danas“ i višestruko nagrađivane kazališne predstave „Wild Violet“ u izvedbi Josipe Draisme u Campbelltownu, državni tajnik Milas je naglasio kako je uloga hrvatskog iseljeništva u očuvanju hrvatske kulturne baštine posebno važna, ali i uzajamnost u umjetnosti jer Hrvatska mora učiniti dostupnim kulturne sadržaje iz domovine svim Hrvatima izvan RH.
George Brticevic, gradonačelnik grada Campbelltowna, druga generacija hrvatskih iseljenika u Australiji nazočio je ovom, za hrvatsku zajednicu, značajnom kulturnom. 
Hrvatsko izaslanstvo sastalo se i s hrvatskim gospodarstvenicima, članovima Australsko – hrvatske gospodarske komore te sa članovima Hrvatsko – australskog društva Stjepan Radić.
Prema zadnjem popisu stanovništva, u Sydneyu ima oko 60.000 Hrvata raznih generacija.
(www.hrvatiizvanrh.hr)