Novi ravnatelj Pedagošku je akademiju (razredna nastava), kao i Filozofski fakultet (pedagogiju i psihologiju) završio je u Sarajevu. Pri IGW-u (Institut furIntegrativeGestalttherapieWurzburg) završio je edukaciju iz gestalt terapije, a polazio je, uz edukaciju iz psihodrame, i niz drugih. Posjeduje ECP – europski certifikat iz psihoterapije i EAGT –europski certifikat iz gestalt terapije

Vijest o razrješenju dosadašnje vršiteljice dužnosti ravnatelja Mirjane Ane-Marije Piskulić te imenovanje Mije Marića ravnateljem Matice stigla je sa sjednice hrvatske Vlade.

Novi ravnatelj Hrvatske matice iseljenika rođen je 1954. godine u Brčkom. Pedagošku akademiju ( razredna nastava), kao i Filozofski fakultet (pedagogiju i psihologiju) završio je u Sarajevu. Pri IGW-u (Institut furIntegrativeGestalttherapieWurzburg) završio je edukaciju iz gestalt terapije, a polazio je, uz edukaciju iz psihodrame, i niz drugih. Posjeduje ECP – europski certifikat iz psihoterapije i EAGT –europski certifikat iz gestalt terapije.

Radio je u školi kao nastavnik, pedagog i psiholog i direktor škole, na profesionalnoj orijentaciji i izboru kadrova. U Gradskom poglavarstvu radio je na poslovima šefa Službe studijsko analitičkih poslova a bio je povremeni savjetnik ministra obrane BiH, odgajatelj, savjetnik i voditelj u SOS Kući za mladež, kao i savjetnik u Waldorfskoj školi.  Ravnatelj je Zaklade Prsten koja stipendira učenike i studente.  

Slijedom prijedloga Vlade RH, Upravni odbor Matice je 21. lipnja razriješio vršiteljicu dužnosti ravnatelja Mirjanu Anu-Mariju Piskulić koja će vršiti dužnost zaključno s 17. srpnjem. Novi ravnatelj će preuzeti dužnost 18. srpnja.