Petodnevni skup održat će se u prostoru kongresnog centra Forum Zagreb, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Ove jeseni, od 26. do 30. listopada, u Zagrebu će se održati poslovna konferencija pod nazivom MEETING G2.1. Petodnevni skup održat će se u prostoru kongresnog centra Forum Zagreb, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Misija konferencije MEETING G2.1 je pomoći revitalizaciji hrvatskog gospodarstva te na jednom mjestu okupiti i povezati uspješne gospodarstvenike, poslovne ljude iz inozemstva, poduzetnike hrvatskoga podrijetla te pokretače projekata iz domovine. Uspješnim predstavnicima druge generacije hrvatskih iseljenika (G2) prikazat će se mogućnosti ulaganja u gospodarstvo matične domovine, dok će domaćim poduzetnicima, poslodavcima i inovatorima biti predstavljeni najbolji primjeri iz svjetske poslovne prakse.
Skup će svečano otvoriti 27. listopada predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Domaćini i organizatori skupa, Josip Hrgetić i Māra Vītols – Hrgetić iz Foruma Zagreb, i sami povratnici iz Venezuele, prije tri godine uložili su značajna sredstva te u Zagrebu otvorili novi kongresni centar. S vremenom se rodila ideja o konferenciji koja će omogućiti međusobno umrežavanje i susrete hrvatskih iseljenika s predstavnicima hrvatskog javnog, privatnog i nevladinog sektora te ih potaknuti na ulaganja u domovinu. Osim prezentacije zakonodavno-pravnog okvira ulaganja u Hrvatsku, posebna pozornost će se dati mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova.
U programu konferencije govorit će niz stručnjaka iz državnih i privatnih organizacija: Damir Novinić, ravnatelj Agencije za inovacije i konkurentnost, Joško Klisović, zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova, Maša Šarić iz Ernst&Young Hrvatska, Doris Boras iz Hamag-Bicra, Don Markušić iz Barrister&Solicitora i ostali. Također, sudionicima će biti predstavljeni najbolji domaći start-up projekti te će biti organizirano nekoliko panel diskusija na različite teme vezane za ulaganja, EU fondove, modernizaciju obrazovnog sustava te uspješne priče povratnika.

Više (www.poslovniturizam.com), (www.ictbusiness.info)