Na albumu je tonski zabilježeno 12 legendarnih pjesama jednog od najutjecajnijih hrvatskih skladatelja, kantautora, književnika i slikara – Arsena Dedića. Sve što znaš o meni, Dida moj, Kuća pored mora, Moderato cantabile, naslovne teme iz filma (TV serijе) Glembajevi i serije U registraturi

Koncert pijanista Matije Dedića pod nazivom Matija svira Arsena, kojim će ujedno biti predstavljen istoimeni album, održan je u Novom Sadu 5. kolovoza u vrtu Srednjoškolskog doma.
Na do sada posljednjem albumu, Matija svira Arsena, tonski je zabilježeno 12 legendarnih pjesama jednog od najutjecajnijih hrvatskih skladatelja, kantautora, književnika i slikara – Arsena Dedića. Sve što znaš o meni, Dida moj, Kuća pored mora, Moderato cantabile, naslovne teme iz filma (TV serijе) Glembajevi i serije U registraturi samo su neke od čuvenih melodija velikog hrvatskog umjetnika koje se nalaze na ovom izdanju. Matija je na albumu „ugostio” i Massima – u pjesmi Razgovor s konobarom, kao i gitarističkog virtuoza Miroslava Tadića u kompoziciji Ne plači.
Matija svira Arsena osvojio je čak četiri nagrade „Porin“: za najbolje izvođenje džez glazbe, najbolji aranžman, najbolji instrumentalni album, kao i za najbolje instrumentalno izvođenje izvan klasične i džez glazbe, nagradu koju je za kompoziciju Ne plači Matija podijelio s Miroslavom Tadićem.
(ZKVH)