Hrvatska matica iseljenika – podružnica Split u suradnji s HNK Hajduk iz Splita, za Noć muzeja organizira program pod naslovom : Znači nan on puno više nego ča u foje piše

Hrvatska matica iseljenika – podružnica Split u suradnji s HNK Hajduk iz Splita, za Noć muzeja organizira program pod naslovom: Znači nan on puno više nego ča u foje piše.
Program obuhvaća: projekciju videa „Znači nan on puno više nego ča u foje piše“ voditeljice Matičine splitske podružnice Branke Bezić Filipović, izlaganje počasnog konzula Republike Francuske Gerarda Denegrija, vezano za trofej koji je Hajduk dobio od predsjednika Charlesa de Gaullea, izlaganje veterana Hajduka i nekadašnjeg tajnika Omladinske škole Ante Ivkovića, obraćanje predsjednika Uprave kluba Ivana Kosa putem Skypea s priprema izvan Hrvatske, obraćanje navijača Hajduka iz New Yorka i Toronta putem Skypea te projekciju filma 1950, autora Mate Prlića. U glazbenom dijelu programa izvodit će se arije iz operete Kraljica lopte Ive Tijardovića.
Program će se odvijati u petak, 26. siječnja u kino dvorani HNK Hajduk, na stadionu na Poljudu, na adresi: 8. Mediteranskih igara 2, s početkom u 19:11 sati, simbolično se vezuje za 1911., odnosno godinu osnutka Hajduka.
HNK Hajduk će, također, omogućiti građanima Splita razgledavanje stadiona i trofejne sale, od 18.00 do 24.00 sata.
Matica 2015. prvi put na Noći muzeja.

Tekst: Branka Bezić Filipović