U članku se opisuje Rimčev put od zaljubljenika u trkaće automobile do vlasnika tvrtke Rimac Automobili, vrijedne 70 milijuna eura, koja proizvodi osam automobila godišnje, ali vrlo skupih, koji koštaju oko 900.000 eura

Portal Politico uvrstio je Matu Rimca (27), hrvatskog inovatora i poduzetnika, na svoj prvi godišnji popis od 28 osoba u 28 članica EU-a, koje imaju veliki utjecaj u svom području djelovanja i koje su kadre mijenjati europske politike.
Politico.eu je europska podružnica američkog news portala, a urednik europskog izdanja Politica je Mathew Kaminski. Na popisu se, između ostalih, nalazi mađarski konzervativni i kontroverzni vođa Viktor Orban, povjerenica za tržišno natjecanje Dankinja Margrethe Vestager, koja je pokrenula rat protiv velikih multinacionalnih kompanija, belgijska pop zvijezda Stromae.
U članku se opisuje Rimčev put od zaljubljenika u trkaće automobile do vlasnika tvrtke Rimac Automobili, vrijedne 70 milijuna eura, koja proizvodi osam automobila godišnje, ali vrlo skupih, koji koštaju oko 900.000 eura. Navodi se da je Rimac nekoliko puta odbio premjestiti proizvodnju u neku veću zemlju iz zagrebačkog predgrađa, gdje zapošljava 120 ljudi i gdje dizajnira i izrađuju komponente automobila praktički od početka.
(Hina)