Goste na najposjećenijoj zabavi Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin pozdravile su Sonja Breljak, Mira Kiš, kao i djevojčica Lea Mijatović

Proslava Martinja, odnosno krštenje mladoga vina, definitivno je najposjećenije zabava Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zajednice Berlin.
Goste su 11. studenoga na proslavi pozdravile urednica portala Hrvatski glas Berlin Sonja Breljak, predsjednica Društva Mira Kiš, kao i djevojčica Lea Mijatović koja je i recitirala prigodnu pjesmu.
Publici se izvrsno predstavio mali folklor kojeg vode Nikolina i Natalia Sučić a potom i odrasli folkloraši koje vodi Ankica (Prskalo) Andrić.
U ceremoniji krštenja mladoga vina sudjelovali su folkloraši te „biskup Martin“ u liku Ivana Tušeka. Netom kršeno mlado vino prodano je potom putem licitiranja. Ništa manje nije bila zanimljiva i tradicionalna tombola. Plesače i ostale goste zabavljala je grupa Plamen.
Proslavi su nazočili i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske, Ivana Karanušić i Ante Cicvarić, kao i Slavica Horvat iz Ambasade Bosne i Hercegovine.
(Hrvatski glas Berlin)