Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i NIU »Hrvatska riječ« organizirali su 22.ožujka književnu večer hrvatskog pjesnika iz Mađarske Marka Dekića Bodoljaša, koja je održana u prostorijama Galerije »Dr. Vinko Perčić« u Subotici. 

Književna večer priređena je u povodu 75. rođendana i pola stoljeća stvaralaštva ovog cijenjenog i plodnog pjesnika, čiji opus čini sedam zbirki pjesama. Marko Dekić piše u duhu hrvatskoga folklora mađarskih Hrvata te opisuje živu i svakodnevnu stvarnost u duhu romantičarskog narodnjaštva. Radio je kao učitelj, novinar i urednik, a član je Društva hrvatskih književnika i Saveza mađarskih književnika.
Gostujući književnik je ovom prigodom čitao svoje pjesme, a o njegovom stvaralaštvu govorio je dr. Mijo Karagić, počasni predsjednik Hrvatske državne samouprave.
U okviru večeri ukratko je predstavljeno i neprofitno poduzeće za kulturnu, informativnu i izdavačku djelatnost »Croatica« iz Mađarske, o kojoj je govorio njezin ravnatelj Csaba Horváth. On je istaknuo kako su ovo poduzeće osnovali Hrvatska državna samouprava i Savez Hrvata u Mađarskoj 1999. godine.
(Hrvatska riječ)