Majić je rođen u Frankfurtu, no studirao je na zagrebačkoj ALU i smatra se jednim od najtalentiranijih umjetnika svoje generacije. U prostoru galerije ARNDT otvorio je izložbu pod nazivom “Nursery”

Marin Majić, mladi slikar koji je, poput Lovre Artukovića, Nike Radić i niza naših umjetnika, na privremenom radu u Berlinu, vrućoj metropoli suvremene umjetnosti, u tom je gradu otvorio svoju prvu samostalnu izložbu.
Majić, koji je rođen u Frankfurtu, no studirao je na zagrebačkoj ALU i smatra se jednim od najtalentiranijih umjetnika svoje generacije, u prostoru galerije ARNDT otvorio je izložbu pod nazivom “Nursery”; izložba nema veze s dječjom sobom kako naziv sugerira.
Na prvi su pogled motivi realistični, gotovo naivni, mogu se pronaći u foto albumima većine ljudi; otac i sin zagrljeni sjede na klupi, na pozornici, ispred zavjese, dječak u bavarskom kostimu stoji u idiličnom pejzažu, policajac je na konju ispred rascvjetalog vrta… No, samo na prvi pogled.
Ovi naizgled idilični motivi izgledaju, kad ih bolje pogledate, toliko neprirodno da je jedino što možete slijedeće očekivati, neki horror film. Kako umjetnik postiže tu nelagodu? Prije svega, izrazima lica, neprirodnim i uštogljenim. Potom detaljima: ili je nečija ruka previše velika, ili je nebo previše plavo, ili je šipak prevelik, ili je pejzaž posve nadrealan. Pejzaž i inače dominira većinom ovih slika. Riječ je o jednom od najboljih primjera novog nadrealizma koji se može vidjeti.
(Jutarnji list)