Izložba je dio ovogodišnjeg izlagačkog programa pod nazivom MB U VŽ, kojim se predstavljaju autori rođenjem ili djelovanjem vezanima za mariborsku likovnu scenu. Umjetnica je članica HKDM-a, a živi i stvara u Mariboru

U Galerijskom centru Varaždin 7. travnja je otvorena izložba slikarice Slađane Matić Trstenjak pod nazivom ‘Na rubu šume IV’.
Izložbu je otvorila Dunja Pavelić-Bezjak, dugogodišnja promicateljica kulturne suradnje između Hrvatske i Slovenije, te dobitnica nagrade Varaždinske županije za doprinos ugledu i promicanju Varaždinske županije u zemlji i svijetu. Izložba je dio ovogodišnjeg izlagačkog programa pod nazivom MB U VŽ, kojim se predstavljaju autori rođenjem ili djelovanjem vezanima za mariborsku likovnu scenu.
Slađana Matić Trstenjak rođena je 29. srpnja 1985. god. u Doboju, BiH. Srednju školu primijenjenih umjetnosti u Sarajevu je završila 2004. god. Magistrirala je u slikarskoj klasi profesora Antuna Borisa Švaljeka 2010. na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, Sveučilišta u Mostaru. Članica je: ULUBiH-a (Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine), DLUM-a (Društvo likovnih umjetnika Maribor), ZSDLU-a (Savez društava likovnih umjetnika Slovenije) i HKDM-a (Hrvatsko kulturno društvo Maribor). Dosada je imala više od šezdeset skupnih i šesnaest samostalnih izložaba. Živi i stvara u Mariboru.
(culturenet.hr)

Fotografije: Ivan Vinovrški