Prof. Gjidara, predsjednik Predstavničkog vijeća ustanova i zajednice Hrvata Francuske imat će više važnih susreta, između ostalih i s predsjednicom Ustavnog suda i rektorom Katoličkog sveučilista, s kojim će potpisati ugovor suradnje u ime pariškog sveučilišta Paris 2 

Prof. Marc Gjidara, predsjednik Predstavničkog vijeća ustanova i zajednice Hrvata Francuske boravi u Zagrebu od 2. do 5. ožujka. Imat će više važnih susreta, između ostalih i s predsjednicom Ustavnog suda i rektorom Katoličkog sveučilišta, s kojim će potpisati ugovor suradnje u ime pariškog sveučilišta Paris 2.
O tome nas je obavijestio Vlatko Marić, tajnik Predstavničkog vijeća ustanova i zajednice Hrvata Francuske (CRICCF-HSKF), francuske sekcije Hrvatskog svjetskog kongresa, tajnik AMCA-e iz Pariza i urednik niza “Croatica” francuskog izdavača l’Harmattan. Do sada su u ovom nizu izišle dvije knjige.Prva, Gabrijele Vidan, La Croatie, son histoire culturelle et ses liens avec l’Europe i druga, Marca Gjidare Pourquoi et comment la Yougoslavie a disparu / Zašto je i kako nestala Jugoslavija/(316 str.). To su kronike koje je prof. Gjidara pisao i objavio u Annuaire européen d’Administration i to razdoblju od 1979. do 1991. godine.