Predstava ‘Iglica’ imat će čak pet izvedbi u sklopu Kids Euro Festivala u najposjećenijem američkom središtu izvedbenih umjetnosti, washingtonskom Kennedy centru

Predstava ‘Iglica’, nastala u koprodukciji kazališta Mala scena i Triko cirkus teatra, imat će čak pet izvedbi u sklopu Kids Euro Festivala u najposjećenijem američkom središtu izvedbenih umjetnosti, washingtonskom Kennedy centru. Ondje se od 24. listopada do 9. studenoga održava sedmo izdanje iznimno popularnog Kids Euro Festivala, manifestacije koja američkoj publici predstavlja europsko kazalište za djecu i mlade.
Sudionici iz 28 zemalja izvest će više od 100 programa, a među njima će biti i čak 8 radionica i 5 izvedbi predstave ‘Iglica’, nastale u koprodukciji kazališta Mala scena i Triko cirkus teatra.
Predstavu je prema tekstu Lane Šarić režirao je Ivica Šimić, a u izvedbi Ive Peter-Dragan, Nikole Mijatovića i Nikoline Majdak premijeru je imala 31. siječnja 2013. godine.
Priča je to naizgled običnoj djevojčici koju od rođenja krasi je posebnost – iglice zabodene po cijelom tijelu, od kojih je najveća zabodena ravno u njeno srce. Neprihvaćena i neprilagođena i u školi, i u gradu, pa i u obitelji, Iglica pronalazi jedino mjesto gdje su neobični ljudi dobrodošli – cirkus…
Prva hrvatska predstava ikad izvedena u The Kennedy Center for the Performing Arts u Washingtonu bili su ‘Padobranci ili o umjetnosti padanja’, također u produkciji Male scene, a koji su 2009. tamo rasprodali čak 11 izvedbi.
Najnovije gostovanje Male scene u Kennedy centru realizira se zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade Hrvatska kuća – Croatia House, Veleposlanstva Republike Hrvatske u SAD i DEU.
(Culturenet)