Izdavačka kuća Bata Pres iz Skopja objavila je makedonski prijevod romana ‘Don Juanova velika ljubav i mali balkanski rat’ pisca Ludwiga Bauera

Uz potporu Ministarstva kulture Republike Makedonije, kao projekt od nacionalnog interesa iz područja književnosti i nakladničke djelatnosti, izdavačka kuća Bata Pres iz Skopja objavila je makedonski prijevod romana ‘Don Juanova velika ljubav i mali balkanski rat’ pisca Ludwiga Bauera.
Prema objavi za medije, hrvatsko izdanje toga romana objavljeno je 2002. godine, a domaća ga je književna kritika označila kao djelo koje ide “u sam vrh recentne domaće prozne produkcije koja tematizira povijest i pojedinca u njezinim uvijek turbulentnim koordinatama. Vještina fabuliranja, izbjegavanje zamornog povijesnog dociranja i ironijski odmak od ‘teških tema’ kojima nas ionako bombardira zbilja, glavni su aduti Bauerovih romana koji posjeduju rijedak spoj – potencijal bestselera i znalački, ali ne i zamorni pristup ozbiljnim temama” (Jagna Pogačnik), odnosno kao roman hrvatskog i srednjoeuropskog autora čiji dobar glas “ne mogu zaustaviti nikakve granice” (Sead Begović).
(Culturenet.hr)