U gradskoj dvorani u Kelkheimu pozdravnu riječ prisutnima uputio je župnik fra Marinko Vukman i gk Generalnog konzulata RH iz Frankfurta Josip Špoljarić. U prigodnom programu zbor djece i mladih izveo je recitacije, a potom je skupina djevojaka izvela recital „Majko“. Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Kilijana u Wiesbadenu predvodio je voditelj misije dr. fra Ante Bilokapić u zajedništvu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom

Hrvatska katolička župa Main-Taunus/Taunus, sa sjedištem u Kelkheimu, proslavila je Majčin dan 9. svibnja, u Gradskoj dvorani u Kelkheimu. Pozdravnu riječ uputio je župnik fra Marinko Vukman. Prigodnu riječ prisutnima uputio je i gk Generalnog konzulata RH iz Frankfurta Josip Špoljarić.
U prigodnom programu zbor djece i mladih izveo je recitacije, a potom je skupina djevojaka izvela recital „Majko“. Zbor djece i mladih i predškolci otpjevali su dvije pjesme – „Majčin dan“ i „Mama, hvala ti“. Sve ih je uvježbala s. Magdalena Višić, koja je i ravnala zborom. Uslijedio je i nastup župnih folklornih skupina. Tako je mala folklorna skupina pod vodstvom Klare Banovčić izvela pjesme i plesove Slavonije, a srednja folklorna skupina, pod vodstvom Klare Banovčić, splet posavskih i moslavačkih pjesama i plesova. Velika folklorna skupina, pod vodstvom Martine Višić, Marte Drežnjak, Martine Pavlović i Antonije Kreković izvela je baranjske plesove.
Organizirana je i bogata tombola, a prihod od proslave u iznosu od 3500 eura namijenjen je za Caritas u Kninu, koji pomaže brojne siromašne i prognane obitelji, kojih je najveći broj iz Bosne i Hercegovine. I članovi župne Frame sudjelovali su akciji prodaje raznobojnih gumenih bombona, a prihod od prodaje namijenjen je humanitarno-socijalnoj udruzi „Sv. Bartolomja“ u Kninu, koja pruža pomoć djeci i mladima s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s posebnim potrebama. Program je vodila Antonia Baotić. U zabavnom dijelu nastupila Izabela Martinović i «Slasch-Band».

Proslava u Wiesbadenu
Hrvatska katolička misija Wiesbaden proslavila je u nedjelju, 10. svibnja Majčin dan. Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Kilijana u Wiesbadenu predvodio je voditelj misije dr. fra Ante Bilokapić u zajedništvu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom. Prije misnog slavlja išlo se u procesiji od misijskog ureda do u crkvu. U procesiji su išla i djeca i mladi u hrvatskim narodnim nošnjama, kao i članovi odrasle i dječje misijske folklorne skupine.
Na početku je molitvu Gospi za majke predmolila Blaženka Marić. Potom je o. Bilokapić čestitao majkama i ženama njihov dan. Propovijedao je delegat vlč. Komadina koji je izrazio radost tim susretom u slavlju Majčina dana. Tijekom misnog slavlja pjevao je mješoviti misijski zbor uz orguljsku pratnju i pod vodstvom s. Auksilije Milić. Na kraju misnog slavlja u crkvi je priređen prigodni program za Majčin dan. Majke i žene su na dar dobile prigodnu knjižicu. Tijekom programa djeca i mladi u narodnim nošnjama izveli su pjesme i recitacije, a pripremila ih je s. Auksilija. Nakon misnog slavlje u dvorištu ispred crkve za sve je priređen ručak. Nastupili su i članovi odrasle i dječje misijske folklorne skupine koji su izveli hrvatska kola i plesove.
Misno slavlje u popodnevnim satima u crkvi Svete Obitelji reda Milosrdne braće u Montabauru predvodio je o. Bilokapić, a propovijedao je delegat vlč. Komadina. Pjevanje zajednice na orguljama je pratio prof. Rajko Radišić. Majkama i ženama darovane su prigodne knjižice, a nakon sv. mise vjernici su se fotografiralili sa svećenicima i s. Auksilijom ispred crkve.

Tekst i snimke: Adolf Polegubić