Svestrana umjetnica je, u organizaciji HALUD-a, gostovala u HD “Sydney”. Predstavila se vlastitom monodramom “Kad’ će bit’ meni milo”

Svestrana umjetnica, i rođena Splićanka, Maja Tomas gostovala je 17. travnja u HD “Sydney”. Predstavila se vlastitom monodramom “Kad’ će bit’ meni milo”. Organizator njenog gostovanja bio je HALUD – Hrvatsko-australsko kulturno i umjetničko društvo iz Sydneyja.

Predsjednik HALUD-a Ante Glavor, u povodu predstavljanja splitske umjetnice, obratio se gostima u maloj dvorani HD “Sydney” u Punchbowlu.
Poetska monodrama ‘Kad’ će bit’ meni milo’ Maje Tomas životna je priča jedne žene, pjesnikinje koja pjesmom vodi vremenom od svoje mladosti, ljubavi, braka i obitelji, životnih problema…. Dramatizacijom njezinih izdanih dviju knjiga načinjena je kazališna priča u kojoj autorica igra samu sebe.

Nakon nastupa, Maja Tomas je, između ostalog, rekla:
– Vrlo sam zahvalna HALUD-u sto mi je omogućio nastup u ovom lijepom i velebnom Hrvatskom domu. Do sada sam imala nastupe u Perthu, Canberri, Aucklandu i svuda sam bila lijepo primljena. Zaključila sam da Hrvati u ovom dijelu svijeta obožavaju hrvatsku pisanu riječ i lijepo su prihvatili moj nastup. Posebno mi je drago sto su na mojim nastupima bili i mladi…

Maja Tomas će u Brisbaneu ovih dana održati zadnji nastup u Australiji, jer se uskoro vraća u Hrvatsku. Ondje je čekaju novi nastupi i razgovori o utiscima gostovanja u Australiji i Novom Zelandu.
Nada se, kako je rekla, da će uskoro opet doći, te gostovati i u Melbourneu.

Tekst i fotografije: Franjo Harmat

 

Potpisi pod fotke:

1- Dio gostiju s umjetnicom u HD “Sydney”, u Punchbowlu
2 – Maja Tomas