Osim Ludbrega, iz Hrvatske za priznanje jedina još konkurira metropola, a europski pobjednik bit će proglašen u Bratislavi krajem godine

Ludbreg, podravski gradić s tek oko 9.000 stanovnika, plasirao se u finale za nagradu Europske komisije kojom Bruxelles odaje priznanje za promicanje poduzetništva u članicama Unije. Osim Ludbrega, iz Hrvatske za priznanje jedina još konkurira metropola, a europski pobjednik bit će proglašen u Bratislavi krajem godine.
U utrci za nagradu u kategoriji ‘Poboljšanje poslovnog okruženja’ u Ludbregu su osmislili trominutni promidžbeni video kojim svoju poznatu turističku famu centra svijeta (centrum mundi, op.a.) šire (i) na sliku meke za investitore koji se odluče ulagati u Hrvatskoj. Da to nije samo dobar marketing govore i činjenice: pitoreskno mjesto u blizini autoceste i željeznice opipljivo je ‘business friendly’. U njemu su prisutne velike kompanije poput ACG Lukapsa, jednog od najvećih svjetskih proizvođača kapsula za farmaceutsku industriju, proizvođača ambalaže Bomarka, kao i Ducati komponenti, Oprema Uređaja, Oprema Strojeva, ali i niza malih poduzetnika. Većina tamošnjih tvrtki orijentirana je prema izvozu od kojeg su prošle godine ostvarili 66,3 milijuna eura prihoda.
(www.poslovni.hr)