Zborska skladba ‘Amen alleluia’ bit će praizvedena u sklopu prestižnog festivala suvremene sakralne glazbe ‘London Festival of Contemporary Church Music’ koji se u svibnju održava u Londonu 

Zborska skladba ‘Amen alleluia’ Brune Vlaheka bit će praizvedena 15. svibnja u sklopu prestižnog festivala suvremene sakralne glazbe ‘London Festival of Contemporary Church Music‘ koji se održava u Londonu od 10. do 18. svibnja 2014.
Vlahekova skladba odabrana je za izvedbu na međunarodnom natječaju za nove skladbe kojeg raspisuje Festival. Od početka postojanja 2002. godine, na narudžbu Festivala praizvedena su djela mnogih istaknutih suvremenih skladatelja, među kojima su ove godine Roxanna Panufnik i Peter Maxwell Davies. U izvedbama sudjeluju cijenjeni britanski zborski ansambli poput Choir of King’s College London, Choir of St. Paul’s Cathedral, Choir of Westminster Abbey, te St. Pancras’ Choir koji će i izvesti Vlahekovu skladbu pod ravnanjem umjetničkog ravnatelja Festivala Christophera Batchelora.
(Culturenet)