Satiričko kazalište Kerempuh 27. ožujka uzvratno gostuje u Mestnom gledališču ljubljanskom s predstavom „Jedan sluga, dva gospodara“ R. Beana

U sklopu ciklusa „Kazalište bez granica“, koji podrazumijeva međunarodnu suradnju unutar uže i šire regije s istaknutim kazališnim kućama, 7. ožujka u Satiričkom kazalištu Kerempuh gostovalo je Mestno gledališče ljubljansko s predstavom „Družinski parlament“ katalonske dramatičarke, scenaristice i redateljice Cristine Clemente.

Ovo gostovanje nastavak je vrlo uspješne “Kerempuhove“ suradnje s jednim od ponajboljih slovenskih kazališta koja je započela 2014. godine. Ljubljanska publika već je imala prilike vidjeti tri „Kerempuhova“ naslova: „Živio Harms! Čuda postoje“ (izbor iz djela Daniila Harmsa) u režiji Aleksandra Popovskog, autorski projekt Olivera Frljića „Jazavac u Kerempuhu“ i predstavu „Maratonci trče počasni krug“ u režiji Ive Milošević.

Mestno gledališče ljubljansko uzvratilo je predstavama „Ukroćena goropadnica“ Williama Shakespearea u režiji Anje Suša, „Prevarama“ Jere Ivanc u režiji Jake Ivanca i predstavom „Komad plastike“ u režiji Primoža Ekarta.

27. ožujka u 19,30 sati Satiričko kazalište Kerempuh uzvratno gostuje u Mestnom gledališču ljubljanskom s predstavom „Jedan sluga, dva gospodara“ R. Beana u režiji Vite Taufera te u adaptaciji i dramatizaciji Dore Delbianco. Predstava će biti prevođena.
(Večernji.hr)