Od vijesti se ističe misa za domovinu kardinala Josipa Bozanića, izvješće o prvom hrvatskom iseljeničkom kongresu i hodočašćima Hrvata u marijanska svetišta u Njemačkoj i drugim zemljama 

Iz tiska je izašao ljetni dvobroj Žive zajednice za srpanj i kolovoz. Dvobroj je slikovno i tekstualno posvećen 23. hrvatskom folklornom festivalu, održanom u Heusenstammu kod Offenbacha na Majni, na kojem je nastupilo dvanaest hrvatskih folklornih skupina odraslih iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj. Od vijesti iz opće Crkve ističe se ona o pohodu pape Franje Kalabriji, toj najsiromašnijoj talijanskoj pokrajini, koji je u toj prigodi kazao kako oni koju u svom životu slijede zao put, kao što su mafijaši, nisu u zajedništvu s Bogom te su izopćeni.
Tu su i vijesti iz domovinske Crkve od koji se ističe misa za domovinu koju je predvodio kardinal Josip Bozanić u crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu tijekom koje je posebno istaknuo kako mu je na misnom slavlju posebno draga prisutnost hrvatskih branitelja koji su pokazali kako se služi. U Zagrebu je od 23. do 26. lipnja održan Prvi hrvatski iseljenički kongres o čemu se također iscrpnije može čitati u novom dvobroju. Hrvati su tijekom lipnja hodočastili u brojna marijanska svetišta u Njemačkoj i drugim zemljama, o čemu se donose iscrpna izvješća.
„Modeli pastorala u župi“ – naziv je teološkog osvrta dr. Nikole Vranješa u sklopu rubrike Zajedništvo i suradnja u župi. „U skladu s darovima i sposobnostima vjernika manje skupine unutar župa djeluju i formiraju svoje članove, ali utječu i na vjersku formaciju i život iz vjere cijele župne zajednice.“ Tu su i brojne druge vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj u kojima su održana slavlja sv. potvrde i prve sv. pričesti. Tu su i redovite rubrike za djecu „Dječji kutak“ i za mlade „Svijet mladih-Jugendwelt“, u kojem su duhovni poticaji za vrijeme odmora.
U prilogu na njemačkom jeziku delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina svoju je Poruku naslovio „Čovječe, ne poznajem te više!“ u povodu pohoda pape Franje Joradnu, Palestini i Izraelu. Tu je i vijest o budućem novom freiburškom nadbiskupu mons. Stephanu Burgeru, kao i vijest o nedavno održanom 99. Njemačkom katoličkom danu u Regensburgu. Glavni urednik mjesečnika dr. Adolf Polegubić u uvodniku je istaknuo kako će zasigurno brojni Hrvati iz Njemačke na odmor otputovati u domovinu, „kako bi u skladu vjere i narodne kulture, na svome i sa svojima, doživjeli odmorne trenutke i duše i tijela“ te kako je pritom važno nedjelju i nadalje živjeti kao „dan Gospodnji“, koja je bila i ostala „duhovno sidrište i središte“ Hrvata katolika, na što je nedavno u Njemačkoj podsjetio i zadarski nadbiskup, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić.

Tekst: Adolf Polegubić