Osim spomenutih priredba i proslava, mnogi će odsjeci, sjedinjeni odsjeci, hrvatski klubovi te odrasli i omladinski tamburaški zborovi i pojedine hrvatske organizacije održati svoje piknike i vanjske izlete

Blagdanski vatrometi četvrtoga srpnja označava početak mnogih priredba u kojima na kojima će sudjelovati članovi Hrvatske bratske zajednice. Počevši sa 49. godišnjim festivalom mladih Zajednice 4. srpnja u St. Louisu, Missouri, članovi će se tu okupiti da u zajedništvu proslave američki državni blagdan, naš rođendan.
Poslije tog trodnevnog festivala, cijeli mjesec će se održavati priredbe na kojima će sudjelovati članovi i prijatelji Zajednice. Članovi odsjeka 993 u Mukwonagu će slaviti Hrvatski dan s piknikom 11. srpnja. U nedjelju, 12. srpnja društvo Hrvatska sloboda, odsjek 32 HBZ u Chicagu će održati svoj veliki Dan zajedničara u Hrvatskom kulturnom centru u obližnjem Jolietu, IL. Odsjek 367 u Cantonu, IL će ugostiti golfere koji dolaze na ovogodišnji Joe Rady Golf turnir 25. srpnja. Potom, 26. srpnja će se održati dvije značajne priredbe. Naime, u Hrvatskom centru u Millvaleu, nedaleko Pittsburgha održat će se Dan Hrvatskog centra a u Miltonu, Ontario Ontarijska federacija odsjeka Hrvatske bratske zajednice odrź̌at će svoj Dan zajedničara s piknikom.
U kolovozu će biti više prigoda za okupljanje. Drugoga kolovoza u mjestu McGaffey, New Mexico održat će se godišnji piknik slavenskih odsjeka. Istoga dana, društvo Istria i Kvarner-Long Island odsjek 1981 HBZ održava svoj godišnji ljetni piknik u Centerportu na Long Islandu, NY. U Hrvatskom centru u Millvaleu, PA održava se 16. kolovoza godišnji Dan zajedničara Ujedinjenih odsjeka HBZ zapadne Pennsylvanije. U subotu, 22. i nedjelju, 23. kolovoza odsjek 530 u St. Thomasu, Ontario, Kanada održava svoj godišnji MiniFest – Zvuci tamburice u obližnjem Londonu, Ontario. Odsjek 126 u Farrellu, PA 30. kolovoza održava svoju godišnju glazbenu ekstravaganzu dok će istoga dana odsjek 170 HBZ u Merrillvilleu, Indijana održati svoj godišnji piknik.
Osim spomenutih priredba i proslava, mnogi će odsjeci, sjedinjeni odsjeci, hrvatski klubovi te odrasli i omladinski tamburaški zborovi i pojedine hrvatske organizacije održati svoje piknike i vanjske izlete.
(Zajedničar)