Knjiga glavnoga urednika Žive zajednice, kojoj je urednik i recenzent Mladen Vuković, a naslovnicu je oblikovao Žarko Luetić, objavljena je u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni

“Ljekaruša od smijeha” naziv je trinaeste u nizu knjige dr. Adolfa Polegubića, u kojoj su skupljeni vicevi i pošalice, koje je autor prikupio, priredio, zapisao i prilagodio mjesečniku Živa zajednica, u kojoj su više od jednog desetljeća i objavljivani.
Knjiga, kojoj je urednik i recenzent Mladen Vuković, a naslovnicu je oblikovao Žarko Luetić, objavljena je u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.
Kada je dr. Adolf Polegubić preuzeo službu glavnog urednika časopisa Žive zajednice, u prosincu 2002., odlučio je u tom mjesečniku pokrenuti rubriku “Šale-savjeti-recepti”, koja redovito izlazi već dvanaestu godinu. U sklopu te naoko trivijalne rubrike etničko-kulinarskih zgoda objavljuju se i pošalice i vicevi.
Rubrika, koja se rado čita, postala je pravo osvježenje mjesečnika svojim britkim doskočicama. Tako je tijekom jedanaest godina u Živoj zajednici, periodičniku hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, koju od rujna 1978. objavljuje Hrvatski dušobrižnički ured u Frankfurtu na Majni, objavljeno više od 700 šala i viceva.
(IKA)