Cilj tribine bio je predstaviti okupljenima rad i djelovanje udruga u Frankfurtu i Zürichu te potaknuti okupljanje Livnjaka na području Münchena i cijele Bavarske u udrugu

U prostorijama župe svetog Pavla u Münchenu održana je 25. veljače informativna tribina Livanjske zajednice Frankfurt i Livanjske zajednice Zürich.

Cilj tribine bio je predstaviti Livnjacima u Münchenu rad i djelovanje ovih udruga u proteklom razdoblju, te potaknuti njihovo okupljanje na području Münchena i cijele Bavarske u udrugu.

Najprije se svojim djelovanjem i budućim projektima predstavila LZ iz Frankfurta, a prezentaciju su vodili predsjednik udruge Pavo Badrov te član UO Petar Ćosić.

Potom je predsjednik Jozo Dalić predstavio osmogodišnje djelovanje LZ iz Züricha. Dalić je izvijestio okupljene o pokretanju inicijative za osnivanje ureda za dijasporu u Livnu i HBŽ.

Sve to je potaknulo želju za osnivanjem Livanjske zajednice u Münchenu i Bavarskoj pa će se osnovati inicijalni odbor i pripremiti potrebna dokumentacija za registraciju udruge.

Pozivaju se svi zainteresirani Livnjaci s područja Münchena i Bavarske da se uključe u osnivačke odbor i na taj način daju svoj doprinos u osnivanju Livanjske zajednice München.
(www.moja-domovina.net)