Na popisu deset novih glasova nalaze se pjesnici, romanopisci, prevoditelji i publicisti iz deset europskih zemalja – Katalonije, Hrvatske, Mađarske, Portugala, Makedonije, Malte, Norveške, Škotske, Slovenije i Turske

Međunarodni žiri sačinjen od članova prestižnih književnih institucija i festivala, među kojima je Festival europske kratke priče kao program Hrvatskog društva pisaca, izabrao je za posebnu promidžbu desetero najzanimljivijih pisaca koji trenutno djeluju u Europi. Pobjednici su proglašeni na Londonskom sajmu knjiga, 14. travnja 2016., u sklopu projekta Literary Europe Live, u organizaciji međunarodne platforme za poticanje književne razmjene, Literature Across Frontiers (LAF).
Na popisu deset novih glasova nalaze se pjesnici, romanopisci, prevoditelji i publicisti iz deset europskih zemalja – Katalonije, Hrvatske, Mađarske, Portugala, Makedonije, Malte, Norveške, Škotske, Slovenije i Turske.
Tijekom sljedećih dvanaest mjeseci njihova će se djela promicati na nizu digitalnih i događanja uživo diljem Europske unije i šire, a bit će priređena i antologija njihovih tekstova. Cilj je inicijative Novi glasovi Europe istaknuti bogatstvo i raznolikost europskog pisma u svim njegovim žanrovima i na svim jezicima, uključujući i takozvane male književnosti.
Među njima su: Juana Adcock, Bruno Vieira Amaral, Rumena Bužarovska, Erika Fatland, Albert Forns, Anja Golob, Árpád Kollár, Ciwanmerd Kulek (umjetničko ime Civanmerda Eroglua) i Zoran Pilić.

Više