Pred velikim brojem ljubitelja književnosti, uz voditeljicu programa, popularnu novinarku postaje WDR 2, Maricu Bodružić, predstavljen je roman Jagode Marinić “Restaurant Dalmatia”

Colonia Croatica, hrvatska udruga iz, u okviru svog svečanog obilježavanja 25. godišnjice rada, nedavno je, u suradnji s Literaturhaus Köln održala literarnu večer s književnicom Jagodom Marinić.
Pred velikim brojem slušatelja, uzvanika i ljubitelja književnosti, uz voditeljicu programa, popularnu novinarku postaje WDR 2, Maricu Bodružić, predstavljen je roman Jagode Marinić “Restaurant Dalmatia”, objavljen 2013. u nakladi Hoffmann & Campe.
U tijeku večeri pročitani su dijelovi iz tri poglavlja knjige koja su na najbolji način zainteresirali publiku za ovaj roman u kojem su glavni likovi povezani s dvije zemlje, Hrvatskom i Njemačkom.
Na kraju predstavljanja romana “Restaurant Dalmatia”, njegova autorica Jagoda Marinić, nositeljica nekoliko književnih nagrada, rado se odazvala na potpisivanje knjiga svima onima koji su željeli imati i pročitati njen najnoviji roman.
Ova literarna večer predstavlja ujedno i završnicu velike javne proslave 25. jubileja Colonije Croatice, započete u rujnu otvorenjem izložbe hrvatskih i njemačkih slikara iz Hrvatske i Njemačke. U listopadu je održan svečani koncert renomirane pijanistice Ane -Marija Markovina.
Predsjednica Colonije Croatice Sanja Pavešić Hirschfeld M.A., izrazila je veliko zadovoljstvo cjelokupnom proslavom, velikim brojem gostiju i posjetitelja, zahvalivši svima koji su doprinijeli njenoj uspješnosti.
(Fenix magazin)