Ovogodišnji program održat će se u četiri najveća grada na Savi u Hrvatskoj – Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu i Županji, te u rezervatu Zasavica kod Srijemske Mitrovice u Srbiji

Projekt Lijepa naša Sava, kojim se ističe ekonomska, ekološka i društvena važnost najduže rijeke koja prolazi kroz Hrvatsku, ove se godine održava šesti put.
Projekt su 2008. pokrenuli Međunarodna komisija za slijev rijeke Save, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te Coca-Cola HBC Hrvatska.
Ovogodišnji program održat će se u četiri najveća grada na Savi u Hrvatskoj – Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu i Županji, te u rezervatu Zasavica kod Srijemske Mitrovice u Srbiji.
Cilj je promicanje svijesti o važnosti očuvanja rijeke Save i povratka života na nju te poticanje održivoga gospodarstva i ekoturizma.
Program počinje danas parlamentom mladih pod nazivom Mladi danas za Savu sutra. U organizaciji Međunarodne komisije za slijev rijeke Save, oko pedeset srednjoškolaca iz četiri zemalje savskog sliva boravit će u prirodnom rezervatu Zasavica. Na dvodnevnom skupu iznijet će svoju viziju razvoja Posavine, predstaviti najbolje školske ekološke projekte te raspravljati o mogućnosti prekogranične suradnje.
Projekt se nastavlja Savskim sajmom u Zagrebu, koji će se od 31. svibnja do 2. lipnja održati na Bundeku u sklopu vrtne izložbe Floraart. Središnji dan bit će 1. lipnja, kad se obilježava Dan rijeke Save.
Potom slijedi Savski sajam u Županji 8. lipnja te u Sisku 14. lipnja. Finale je 5. srpnja u Slavonskom Brodu, gdje će se, uz Savski sajam, održati i tradicionalna Fišijada.
(HRT)