Nakladnik Meandar Media izdao je kuharicu američke kulinarske zvijezde hrvatskoga porijekla Lidije Mattichio Bastianich na hrvatskome jeziku

Nakladnik Meandar Media izdao je kuharicu Lidije Mattichio Bastianich na hrvatskome jeziku.
-Ovom knjigom više želim izraziti radost i kreativnost koje pronalazim u obiteljskom kuhanju nego dati točne mjere i tehnike za pojedini recept. Iznošenje domaće hrane na stol – pažljivo kupljene, svjesno pripremljene, u skladu sa željama ljudi koje hrani odgojni je čin. Kroz njega učimo i dijelimo svoje emocije, mudrost i ljubav –kazala je autorica Lidia Mattichio Bastianich.
Puljanka Bastianich kulinarski je celebrity i ugledna poslovna žena. Vlasnica je šest restorana, voditeljica i veteranka vlastitog kulinarskog TV- showa ‘Lidia’s Italy’, za koji je prošle godine dobila nagradu Emmy, kolumnistica i autorica knjiga o talijanskoj kuhinji.
Prošle nedjelje, 15. lipnja, gostovala je na Prvom programu HRT-a, u emisiji ‘Damin gambit’ urednice Elizabete Gojan.
Američka kulinarska zvijezda hrvatskoga porijekla ispričala je kako je iz Istre, preko izbjegličkog kampa u Italiji, s 12 godina stigla u Ameriku. Potom, kako je još tijekom djetinjstva u Queensu, mijenjajući majku koja je radila u tvornici odijela, pripremala večeru za cijelu obitelj te se zaljubila u kuhanje.
No niti tada, ali niti kada se udala za ugostitelja Felicea ‘Felixa’ Bastianicha nije ni slutila da će postati slavna kuharica.
Ekskluzivno u New Yorku, u ‘Daminom gambitu, Lidia Bastianich je govorila i o svojoj obitelji bez koje ne bi uspjela i s kojom nastavlja razvijati kulinarski imperij Bastianich.

Doznajte više